Nieuws en verhalen
Blog

Workshop Leuk en Gezond

woensdag, 18 januari 2017

Workshop ‘Leuk en Gezond’ door sleutelvrouwen van Expeditie Westerpark

Op 1 december 2016 werd er in theater de Nieuwe Liefde een Women of West Amsterdam Festival georganiseerd. Een dag vol muziek, workshops, presentaties, met aandacht voor gezondheid, inspiratie en bezinning.

Tijdens de workshop ‘Leuk en Gezond’ leerden de aanwezige vrouwen hoe zij fruit en groenten nog aantrekkelijker en op creatieve wijze aan hun kinderen (en ook aan anderen) kunnen presenteren. De workshop werd door Sharon Winter en Nayibe Aguirre Bermudez gegeven.

Creatief met groenten en fruit

Veel ouders vinden het heel belangrijk dat kinderen groenten en fruit eten, omdat er veel vitamines in zitten die ervoor zorgen dat het lichaam goed functioneert.

Fruit is niet allen lekker en gezond, maar het ziet er ook gezellig uit als je er iets creatiefs mee doet.

Met de workshop ‘Leuk en Gezond’ leerden Sharon en Nayibe de deelneemsters, veelal moeders, knutselen met groenten en fruit. Vraag en opdracht luidden: Hoe kun je gezond eten op een creatieve manier leuk maken voor je kinderen?

Maar ook voor andere gelegenheden bijvoorbeeld als je iets te vieren hebt, zijn er diverse leuke ideeën om fruit en groenten te trakteren in plaats van taart of andere zoetigheid.

Strand van mandarijnen

Aan de hand van diverse voorbeelden werden de deelnemers geïnspireerd om lekkere leuke en gezonde traktaties te maken: een pauw met peer, druiven en bessen maar ook een autootje van banaan of komkommer en wielen van zontomaatjes. Wat de deelnemers ook heel erg leuk vonden om te maken was een palmboom met een boom

van banaan en palmtakken van kiwi en een strand van mandarijnen.

De deelnemers genoten van de workshop die helemaal boven in de Korenzaal gegeven werd. Enkele deelneemsters vertelden na afloop, niet alleen veel geleerd te hebben, maar ook helemaal tot rust te zijn gekomen tijdens de workshop.

Onderaan enkele foto’s van de workshop en de creatieve kunstwerken.

Sharon Winter