Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie Westerpark

dinsdag, 06 december 2016

In buurtcentrum De Horizon vond op donderdag 24 november 2016 opnieuw een High Tea Zoet plaats, georganiseerd door de sleutelvrouwen van Expeditie Westerpark.

Het team sleutelvrouwen bestaat uit 6 dames Camelia, Nusta, Sharon, Nayibe, Radha en mevrouw El Bambi. High Tea Zoet is een moeder kind café.  Eenzame vrouwen, moeders en hun kinderen kregen er diverse leuke en leerzame informatieve workshops en kinderactiviteiten aangeboden.

De lage opkomst van de twee vorige High Tea bijeenkomsten was erg teleurstellend. Daarom hebben de sleutelvrouwen met elkaar gebrainstormd over een andere manier om deze doelgroep beter te bereiken. De uitkomst was dat er intensiever geflyerd  moest worden en dat de vrouwen persoonlijk benaderd en uitgenodigd moesten worden.

Het resultaat was dat het werkte en er dit keer wel meer deelneemsters de bijeenkomst bijwoonden dan voorheen.

Interactieve workshop De Ondernemers-Keuken

De vrouwen kregen een interactieve workshop ‘Kwaliteiten Omzetten in Kansen’ aangeboden, verzorgd door Nora Wolterink en Yvonne Wals van De Ondernemers- Keuken.

De workshopleiders informeerden de vrouwen over de mogelijkheden en talenten die een ieder ‘van huis uit’ bezit om een leven te leiden dat voldoening geeft en financiële zelfstandigheid mogelijk maakt.

Na de inspirerende workshop waar de vrouwen actief aan deelnamen, werd er  gezellig met elkaar verder gepraat. Daarbij genoot iedereen van de heerlijke cupcakes en koekjes.

Dans avontuur van tante Theta en Mink

Voor de kinderen hadden de dames speciaal “Dans avontuur van tante Theta en Mink georganiseerd. Helaas waren er ook dit keer geen kinderen aanwezig. Daarom  besloten de vrouwen na de High Tea met zijn alleen spontaan deel te nemen aan het dans avontuur van tante Theta en Mink.

De vrouwen amuseerden zich tijdens de dans die een mix van dans en yoga is.

Evaluatie High Tea Zoet

Na de workshop was er tijd om met elkaar ervaringen uit te wisselen en vulden de vrouwen een enquête in. Daarbij konden zij ook aangeven welke thema’s en onderwerpen zij graag voor een volgende keer wilden behandelen.

De sleutelvrouwen van de High Tea Zoet kijken terug op een leuke ochtend en aan de reacties van de deelnemende vrouwen te horen geldt dat ook voor hen. De volgende High Tea bijeenkomsten zijn op 8 december en 22 december.

U bent van harte welkom! Deelname kost 1 euro als vergoeding voor de drankjes en de hapjes.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.