Nieuws en verhalen
Blog

Kerstdiner de Baarsjes

vrijdag, 23 december 2016

Kerstdiner in de Baarsjes ‘helemaal kerst’

 

Op zaterdag 17 december j.l. werd er een groot kerstdiner georganiseerd voor buurtbewoners van de Baarsjes “helemaal kerst’ genoemd. Het diner bestond uit romige tomatensoep met ciabatta en verschillende dips als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestond uit kip, kabeljauw of vegetarisch stoofvlees met rodekool, aardappelpuree en stoofpeertjes. Als toetje was er chocoladepudding met slagroom. De kookgroep bestond uit drie vrijwilligers, Fatima, Habiba en Mahmoud.

Al het eten was door Jumbo beschikbaar gesteld. Helaas was het wel plofkip wat ik heel jammer vind omdat er veel dierenleed komt kijken bij dit soort vlees. Maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.

Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd en is gehouden in een grote tent die omgetoverd was tot een mooi restaurant met sfeervolle verlichting. Overdag werd daar de rommelmarkt gehouden.

 

Succesvolle rommelmarkt

Renate Tjon Fa is de organisator van de rommelmarkt en zij vertelde dat het héél goed gegaan was dit jaar. Heel veel bewoners reageerden positief op dit initiatief. Zij hebben leuke koopjes kunnen scoren. Er waren maar liefst 14 kraampjes en sommige mensen hebben voor 200 euro verkocht.

De avond werd opgeluisterd door muziek. Rosela Oostveen was de zangeres en haar partner Hans speelde piano. Tussen de gangen door werd er een bingo georganiseerd. De hoofdprijs was een uitgebreide lunch in een restaurant voor twee personen. Het eten werd geserveerd door medewerkers van ABC Alliantie. Ik heb wat mensen gevraagd wat zij vonden van de avond. Annelies: “ik vind het een heel leuk idee om na de rommelmarkt te eten met elkaar. Ik hou van gezelligheid en anders zit ik alleen thuis”. Ook Eunice, een Surinaamse dame, vond het een goed initiatief dat dit evenement voor de buurt georganiseerd wordt. Zo’n tachtig bewoners van verschillende nationaliteiten en van jong tot oud waren aanwezig tijdens de maaltijd. Het was een heel gezellige avond waar mensen elkaar beter hebben leren kennen.

De saamhorigheid in de buurt wordt vergroot door dit soort evenementen.

 

José Stolp