Nieuws en verhalen
Blog

Proeverij Activiteiten voor Vrouwen

vrijdag, 07 juli 2017

Proeverij van activiteiten voor vrouwen!

Doe mee aan de workshops en maak kennis

met de activiteiten van de Vrouwen 

           Academie West. 

 

Met deze oproep werden vrouwen in West uitgenodigd om op 4 juli deel te nemen aan de inspirerende proeverij bestaande uit diverse workshops, georganiseerd door de Vrouwen Academie West (VAW). In de VAW werken verschillende organisaties en vrouwengroepen samen.  

De deelnemende vrouwen konden tijdens de bijeenkomst ervaringen uit wisselen en van elkaar leren. De ochtend begon met dans om elkaar op een leuke en ontspannen manier te leren kennen en na een korte uitleg van de verschillende workshops konden de vrouwen een keuze maken uit drie rondes workshops.

 

-Samen leven, Samen wonen: opleiding tot vertrouwenspersoon;

-ROCTOP mbo-opleiding: informatie over het volgen van een mbo- opleiding;

-BuurtWerkPlaatsen: op creatieve wijze kennis maken met de BuurtWerkPlaatsen;

-Ontdek en benut je eigen kracht: denk na waar je staat in je leven. Waar droom jij nog van, een levenswiel maken;

-Hoe vind jij het ideale vrijwilligerswerk? Ontdek welk vrijwilligerswerk bij je past en leer hoe je dat kan vinden;

 -Expeditie West: maak kennis met activiteiten voor en door vrouwen in jouw wijk

                                                          

High Tea Zoet

Sleutelvrouwen Nayibe en Sharon van Expeditie Westerpark informeerden de aanwezige vrouwen over de gezellige High Tea Zoet bijeenkomsten die om de week op de donderdag ochtend georganiseerd worden van 09.15- 12.00 uur in buurtcentrum de Horizon, Hembrugstraat 156, Spaarndammerbuurt.

De bijeenkomsten zijn vooral bedoeld voor geïsoleerde vrouwen en moeders met kinderen. De ochtend begint met bewegen op rustige muziek om elkaar op een leuke manier te leren kennen. Na afloop kunnen de vrouwen deelnemen aan verschillende informatieve workshops.

Het idee achter dit initiatief is: het is belangrijk, dat iedereen volwaardig deel kan nemen aan de samenleving.

Gezelligheid en welzijn van lichaam en geest
De vrouwen konden na de High Tea Zoet presentatie genieten van een ontspannen ‘Tai Chi workshop’ die door Betty gegeven werd. Daarna was haar collega Loes aan de beurt om een korte ‘Gong meditatie workshop’ aan de deelnemers te geven. De vrouwen kregen van haar de opdracht hun ogen te sluiten en te luisteren naar de mooie ritmische tonen van de gong, het was voor de deelnemers een bijzondere ervaring. De vrouwen sloten deze informatieve dag met een lekkere gezamenlijke lunch af.

Voor meer informatie over  de verschillende activiteiten die door de Sleutelvrouwen  in buurtcentrum de Havelaar georganiseerd worden verwijs ik u graag naar buurtcentrum de Havelaar, Douwe Dekkerstraat 2, 1053 SX Amsterdam.

 

 

High Tea Zoet bijeenkomsten tot aan het einde van het jaar:

13, 27 juli,

7, 16 (uitje) en 21 september, 

5,19 oktober, 

2,16,30 november,

14 en 21 december.

 

Sharon Winter