Nieuws en verhalen
Blog

Nieuwjaarsmaaltijd Nassakerk

maandag, 21 januari 2019

Nieuwjaars maaltijd in de Nassaukerk

Op 17 januari jl. vond de jaarlijkse Nieuwjaars maaltijd in de Nassaukerk aan de De Wittenkade 111 plaats. De avond werd georganiseerd door Stichting Kerk & Buurt Westerpark. Ruim 200 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging.

Sophia Kwikkel heette de mensen van harte welkom. De kosten voor deze maaltijd waren vijf euro. In plaats van betaling kon men een zelf gebakken taart meenemen. Mensen hoefden zich niet op te geven van te voren. Wilde je een taart bakken, dan moest je dat wel even laten weten.

De avond werd opgeluisterd met muziek van de band Pont-Neuf. Zij speelde een gevarieerd repertoire. Ik zat naast bezoeksters Lidwien en Ellen en vroeg hen wat zij van deze avond vonden.

Lidwien: ‘Ik vind de sfeer en de muziek erg leuk en de grote diversiteit aan mensen die hier vanavond aanwezig is. Echt een mix van allerlei Amsterdammers.’

Ellen vertelde mij dat ze geen idee had dat de Nieuwjaars maaltijd een zo groot event zou zijn en ook zij genoot van het kleurrijke publiek. Ook vond zij de avond erg goed georganiseerd. Ik ben het volkomen met de dames eens.

De politiek was ook vertegenwoordigd, onder andere Rutger Groot Wassink, groenlinkse wethouder Diversiteit en Sociale Zaken. Hij hield een korte speech en benadrukte dat hij deze gezamenlijke maaltijd een goed initiatief vond en prees de inzet van de vele vrijwilligers.

De maaltijd zelf was erg smakelijk. We kregen een pasteitje met champignonsaus als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestond uit aardappelpuree en boeuf stroganoff voor de vleeseters. Voor de vegetariërs was er pasta met saus en een heerlijke salade. Als toetje werden de zelfgebakken taarten geserveerd. Ik kreeg een heerlijk stukje appeltaart. De kok van vanavond, die ook in buurthuis de Horizon kookt, kreeg een bos bloemen voor zijn inzet.

Stichting Kerk en Buurt publiceert elk jaar het blad ‘de Terugblik’ en vanavond was het eerste exemplaar voor vrijwilliger Aya. Hij is bijzonder verdienstelijk voor Stichting Kerk en Buurt en werkt in de aanpalende kringloopwinkel. Voorts werd aan alle aanwezigen een exemplaar van het blad ‘de Terugblik’ uitgedeeld. Hierin staan veel foto’s en er wordt omschreven wat stichting Kerk en Buurt allemaal doet.

Tenslotte werd er nog een demonstratie gegeven door medewerkers van de conditietraining in de Van Hogendorphal. Je kan daar elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur sporten voor vier euro. Om acht uur ben ik voldaan naar huis gegaan. Volgend jaar ga ik zeker weer naar deze geslaagde Nieuwjaars maaltijd.

José Stolp