Nieuws en verhalen
Blog

Naaicursus

vrijdag, 07 juni 2019

Opleiding Kleding maken

Smockwerk organiseert van 17 september 2019 tot juni 2020 een basis naaiopleiding bij Stichting Aminah.

Dit traject wordt gecombineerd met Nederlandse taal, textielwarenkennis en het maken van een portfolio met technische details van kleding.

 De opleiding is geschikt voor gemotiveerde vrouwen die meer willen leren over kleding maken en die de Nederlandse taal voldoende beheersen (NT1 niveau). Drie ochtenden in de week van 9.00 tot 12.00 uur wordt in het atelier  gewerkt. 

In April 2020 beginnen deelneemsters met de stage bij een textielbedrijf in Amsterdam West. Midden juni vindt dan het examen plaats. Bij een goed resultaat ontvangen ze aansluitend het certificaat van deelname.

Talentontwikkeling en kans op werk vergroten

Het doel van dit leer/werk project is verdere ontwikkeling van aanwezige talenten die kunnen leiden tot (vrijwilligers)werk in de textielbranche.

Na het behalen van het certificaat kunnen deelneemsters werk zoeken als reparateur van kleding in stomerijen, werken in een gordijnenwinkel, leidster worden van een naai-club in een buurthuis of verder leren in een van de leerwerkprojecten in de wijk, bijvoorbeeld Gildelab of My little Boomerang.

Docent: Truus Lieverdink 0622827707 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Bos en Lommerweg 387 vlakbij metrostation van der Vlughtlaan.