Nieuws en verhalen
Blog

Activiteiten voor vrouwen in Corona tijd

zaterdag, 06 maart 2021

Activiteiten voor vrouwen in West in coronatijd

De coronamaatregelen hebben gedurende het afgelopen jaar ertoe geleid dat het sociale leven voor een groot deel is stil gelegd. Als gevolg daarvan zijn gedurende het laatste jaar tal van structurele activiteiten, bijeenkomsten, trainingen en cursussen voor vrouwen in West niet door gegaan.
Achter de coulissen wordt er ondertussen levendig gewerkt aan alternatieve vormen van het oorspronkelijke aanbod.
Ook worden er al enthousiast plannen gesmeed om zodra het weer mogelijk is te starten met de bekende activiteiten.

Een hart onder de riem voor de vrouwen in West
Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki nodigde op zondag 28 februari tussen 11.00 -12.00 uur actieve vrouwen in West uit om namens het Stadsdeel West een cadeau in ontvangst te nemen als dank voor de blijvende inzet. Uiteraard vormden ook hierbij de coronamaatregelen de achtergrond van de gezellige bijeenkomst die vanwege de nodige veiligheid buiten op de stoep van buurthuis De Koperen Knoop plaatsvond.
De opkomst was eerder bescheiden, maar de aanwezige vrouwen waren blij met de traktatie die bestond uit iets voor de innerlijke- (chocolade) en de uiterlijke verzorging (huidmasker). Uiteraard was het gezellig om elkaar te spreken en te horen hoe het met iedereen gaat.


Fotografe Tanja Henn maakte van de aanwezigen foto’s die op zondag 7 maart tussen 19.00-20.00 uur geprojecteerd zullen worden op de Watertoren (Haarlemmerweg) in Amsterdam West. De projectie is live te volgen op Instagram: www.instagram.com/buurtlicht/

Activiteiten rondom Internationale Vrouwendag
-De Vrouwen Adademie West VAW organiseert op 11 maart van 11.00-12.00 uur een online Talkshow over emancipatie. Live uitgezonden vanuit buurthuis de Havelaar

-Productielab en Gemeente Amsterdam West organiseren van 8-14 maart online diverse activiteiten onder de titel ‘Ik, mijn gedachten, gevoelens en gezondheid’.


Het aanbod bestaat uit:
Mindful moment, Thee uurtje, Schrijfworkshop, Zumba, Pilates actief, Mijn verhaal, Ontspanningsoefeningen.
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer activiteiten kan de site van de VAW worden geraadpleegd.

Ulla Nuess