Nieuws en verhalen
Actueel

Aan alle vrijwilligers (organisaties) en actieve buurtbewoners van Westerpark

donderdag, 19 september 2013

De Sociale Wijkteams de Koperen Knoop en de Horizon bieden vanaf oktober 2013 een cursus “Wegwijs in Westerpark” aan. Deze cursus is bedoeld als steun in de rug voor vrijwilligers en actieve buurtbewoners die geregeld mensen tegenkomen met financiële problemen en hen graag een stapje verder zouden willen helpen. De bijeenkomsten worden verzorgd door Mia Roefs, Erik Peek en Gerard Rijper, sociaal raadslieden in Westerpark. De meest voorkomende problemen uit hun praktijk zullen de revue passeren.

Mede aan de hand van voorbeelden komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

- Sociale kaart - Welzijn nieuwe stijl - Schuldhulpverlening - Sociale zekerheid - Belastingen en toeslagen - Armoedevoorzieningen

De bijeenkomsten zijn er op gericht om meer inzicht te krijgen in de beschikbare voorzieningen voor mensen met lage inkomens. Het uiteindelijke doel is om beter te kunnen informeren en adviseren en gerichter te verwijzen. De deelnemers krijgen een reader uitgereikt voorafgaand aan de eerste bijeenkomst.

 

Er zijn 8 bijeenkomsten, telkens op de dinsdagochtend.

Wanneer:   29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december en 17 december.

Hoe laat:  9.30 uur tot 11.45 uur.

Waar:   de Horizon, Hembrugstraat 156 (Spaarndammerbuurt).

 

Degenen die minimaal 6 van de 8 keer aanwezig zijn geweest ontvangen na afloop een certificaat. Deelname is gratis.

Er kunnen minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers meedoen. Wanneer er vanuit 1 organisatie meer dan 2 aanmeldingen zijn komen deze op een wachtlijst.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze cursus dan kunt u zich voor 1 oktober 2013 opgeven bij:

Gaytri Ramphal Medewerkster Participatie en Activering Sociaal Wijkteam De Horizon Telefoonnummer: 06-14 62 44 11 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cunera Frisart Medewerkster Participatie en Activering Sociaal Wijkteam de Koperen Knoop Telefoonnummer: 06-51 37 56 61 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Met vriendelijke groet,

Team Westerpark ABC-Alliantie Welzijn