Nieuws en verhalen
Nieuws

Diploma voor 1e groep vrouwen Vrouwenacademie West

maandag, 04 februari 2013

In 2010 zijn de eerste 20 vrouwen gestart met een opleiding vanuit de Vrouwenacademie West. Afgelopen woensdag 4 juli was er een feestelijke diploma-uitreiking.

In 2010 is de eerste lichting met 20 vrouwen gestart vanuit de samenwerking tussen ROC ASA Volwassenenonderwijs Amsterdam-West en Vrouw in Ontwikkeling (VIO) uit Bos en Lommer. Het gaat om vrouwen die bij de start een grote afstand hadden tot de arbeidsmarkt, en vaak ook een taalachterstand, die zich bij VIO hadden aangemeld voor het volgen van een (MBO-)opleiding omdat zij graag wilden werken. De stichting Vrouw in Ontwikkeling organiseerde samen met het ROC ASA een assessment, waarin werd vastgesteld of en voor welk niveau (MBO 2 en 3) de kandidaten in aanmerking zouden kunnen komen. De meeste vrouwen die in aanmerking kwamen voor een scholingstraject bij het ROC, hadden vlak voor het assesment al een schakeltraject gevolgd bij de Stichting Helpdesk.

Door de samenwerking tussen de stichting Helpdesk, stichting VIO het ROC-ASA en stadsdeel Bos en Lommer werd deze vrouwen een kans geboden om zich nog verder te ontwikkelen. Het resultaat was dat in 2010 een groep van 20 vrouwen startte met de opleiding Pedagogisch Werk niveau 3.

In het kader van de Vrouwen Academie West financierde het toenmalige Stadsdeel Bos en Lommer het eerste jaar van de opleiding. ROC ASA heeft de bekostiging van het tweede leerjaar voor haar rekening genomen. Alle dames vonden een (betaalde) leer/werkplaats waar zij naast de theorie- en extra taallessen op school , het vak in de praktijk konden leren.

Stadsdeelbestuurder Hetty Welschen sprak de vrouwen toe bij de diploma-uitreiking. Ze vertelde enorm veel bewondering te hebben voor deze vrouwen die heel hard hebben gewerkt en enorm hebben doorgezet om zo ver te komen. Leuk is dat de meesten van hun inmiddels ook al een baan aangeboden hebben gekregen op de plek waar zij ook stage hebben gelopen.