Nieuws en verhalen
Nieuws

Regina Flu, Vrijwilliger van de Maand Mei 2024

maandag, 06 mei 2024
Regina Flu Regina Flu Suzie Farcoin, Suizen Vermunt

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Regina Flu. Ik ben moeder van drie kinderen en grootmoeder van twee kleinkinderen. In 1977 ben ik als zestienjarig meisje vanuit Suriname naar Nederland gekomen, waar mijn broer en moeder al woonden. Ik beschouw mezelf als wereldburger en geloof dat ik overal ter wereld zou kunnen wonen, zolang ik mijn boeken maar bij me heb.

Hoe ben je vrijwilliger geworden, en wat doe je precies?

Ik ben vrijwilliger geworden nadat ik een oproep van Ellen Coppens bij Blik op Talent op LinkedIn zag. Momenteel begeleid ik als vrijwilliger een studente die een opleiding volgt in de zorg. Dit doe ik eens per week gedurende een uur, maar vaak loopt het uit tot anderhalf uur. Daarnaast werk ik als zelfstandige docent/coach en trainer (zzp'er) voor onderwijsorganisaties en coach ik vrouwen.

Hoe motiveer en begeleid je je studente?

Ik motiveer mijn studente door haar te helpen met het verbeteren van haar taalvaardigheid, specifiek door ervoor te zorgen dat ze de gestelde vragen goed begrijpt. Daarnaast ondersteun ik haar tijdens de studiebegeleiding om een effectieve planning te maken, waardoor ik een goed inzicht krijg in haar leerstijl. Op die manier kan ik haar zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden in haar leerproces.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd lees ik graag, bezoek ik musea en theatervoorstellingen, begeleid ik vijf kidsleesclubgroepen op dinsdag, vrijdag en zaterdag, en lees ik voor op elke derde vrijdag van de maand in de bibliotheek. Elke dinsdagmorgen lees ik als leesreiziger voor op kinderdagverblijven aan peuters. Ik vind ook nog tijd om af en toe langs het strand te wandelen. Daarnaast ben ik actief in mijn kerkelijke gemeente op het gebied van diaconie en pastoraat.

Isabelle Kettner