Nieuws en verhalen
Nieuws

Vrouwenacademie West stevig op de rails

vrijdag, 18 januari 2013

De vrouwenacademie West heeft een vliegende start gemaakt. De academie bestaat uit een groot aantal partners. Binnen korte tijd hebben zij hun krachten gebundeld en is er een stevig pakket cursussen, opleidingen en begeleiding voor vrouwen die zich verder willen ontwikkelen. 

 

Convenant

Dit is niet onopgemerkt gebleven. Onlangs tekenden de partners van de vrouwenacademie, Dienst Werk en Inkomen een convenant waarin is afgesproken om een intensieve samenwerking aan te gaan.

DWI bleek onder de indruk van de manier waarop de partners binnen de vrouwenacademie samenwerken en aanhaken bij allerlei initiatieven in het stadsdeel. Hetty Welschen, portefeuillehouder Welzijn zegt: “Op deze manier is er een goed passend aanbod ontstaan dat goed aansluit op de ontwikkelwensen van de cursisten.” De Vrouwenacademie, DWI en Stadsdeel West gaan zich de komende tijd inspannen om een aantal alleenstaande ouders die moeilijk aan werk komen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Voor hen wordt een op maat gemaakt programma ontwikkeld.

In het kort

De Vrouwenacademie West bestaat uit achttien partners, waaronder de ABC-alliantie, Taalwijzer West, Hilal Basak en de Vrijwilligersacademie Amsterdam. Onlangs tekenden de partners van de vrouwenacademie, Dienst Werk en Inkomen een convenant waarin is afgesproken om een intensieve samenwerking aan te gaan.