Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie Westerpark

dinsdag, 23 augustus 2016

Expeditie Westerpark

Door Vrouwen/ Voor Vrouwen

In het kader van het project Expeditie Westerpark zijn een aantal  Sleutelvrouwen twee dagen met een originele ijsfiets de wijk in gegaan met het doel geïsoleerde vrouwen te bereiken.

Om makkelijker met de vrouwen in gesprek te komen, werden er op diverse plaatsen in de buurt kinderen spontaan getrakteerd op een ijsje. De vrouwen, veelal moeders, reageerden zeer positief op het initiatief en de kinderen waren dolblij met de heerlijke traktatie.

Tijdens deze actie werden de vrouwen geïnformeerd over Expeditie Westerpark en de activiteiten die binnen het project worden  georganiseerd. Er werd geprobeerd erachter te komen wat de (geïsoleerde) vrouwen inspireert en motiveert om actiever te worden.

De vrouwen en kinderen werden uitgenodigd om naar de open dag in buurtcentrum De Horizon te komen. Daarbij kunnen zij kennis maken met de diverse activiteiten en workshops die het buurtcentrum te bieden heeft.

De sleutelvrouwen vonden het een geslaagde actie en willen graag nog meer vrouwen activeren om de diverse activiteiten te bezoeken.

De open dag in Buurtcentrum de Horizon vindt plaats op10 september 2016 tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Adres:
Buurtcentrum de Horzion
Hembrugstraat 156

Kom ook!

Sharon Winter