Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie Westerpark

dinsdag, 27 september 2016

Expeditie Westerpark

 

Op zaterdag 10 september hebben de Sleutelvrouwen van Westerpark een open dag georganiseerd in buurtcentrum De Horizon. Er waren ongeveer vijftig vrouwen en kinderen aanwezig.

De sleutelvrouwen van Expeditie Westerpark kijken terug op een geslaagde dag, vooral omdat zij erin geslaagd zijn vrouwen te bereiken die normaal niet naar het buurtcentrum zouden zijn komen.

 

Open dag 10 september 2016

De Sleutelvrouwen waren op  zaterdag al vroeg in De Horizon aanwezig om de locatie te versieren en de ruimtes in te richten voor de grote dag. De gasten,  vrouwen en kinderen werden bij de ingang van buurtcentrum De Horizon verrast met een ijsfiets waar lekkere ijsjes te verkrijgen waren. Binnen in de hal werden de gasten verwelkomd door twee vriendelijke gastvrouwen met  koffie, thee en koekjes.

De bezoeksters kregen de mogelijkheid om hun persoonlijke gegevens op een lijst te noteren zodat ze in de toekomst op de hoogte gehouden kunnen worden van de diverse activiteiten van Expeditie Westerpark. De kinderen kregen naast een lekker ijsje een pakje drinken en een gezond mandarijntje van de gastvrouwen.

Voor de open dag stonden er diverse leuke activiteiten voor vrouwen en kinderen gepland.

 

Bijzondere activiteiten

De kinderen konden bij tante Audry in het lokaal knutselen. In een andere ruimte stond er een voorstelling van Circus Topsy op het programma.  Kinderen, vrouwen en moeders genoten van het vrolijke en sprookjesachtige marionetten theater van het Circus Topsy.

Na het circus konden de vrouwen actief mee doen met een buikdans workshop van Pacha mama. Zij kregen van een mooie oosterse danseres op opzwepende Arabische muziek les in buikdansen en enkele van de vrouwen deden spontaan mee. Na het buikdansen konden alle bezoekers in de mooi aangeklede zaal genieten van een heerlijke maaltijd die door Nustaida en haar team aangeboden werd. Iedereen genoot van de lekkere soep, vers fruit, rijstepap en brood.  Na het eten ging het gezellig verder  met een Zumba workshop. Tijdens het dansen werd er door de vrouwen heel vrolijk gelachen. (Zumba is een Latijns Amerikaans geïnspireerde dans-fitness die Latijns Amerikaanse en internationale muziek met swingende dans bewegingen combineert).

 

Ter afsluiting van de dag was er voor de kinderen een Minion pinâta en een prijsuitreiking die door drie lieve heksen verzorgd werd. De kinderen konden verschillende leuke prijzen winnen. De hoofdprijs was een dagje naar een pretpark naar keuze met vier personen. De loten werden door drie kinderen getrokken die door de heksen uitgekozen waren. Uiteindelijk werd de hoofdprijs gewonnen door een moeder die niet vaak naar de buurtcentrum De Horizon komt.

 

 

Sharon Winter

VrouwenPersBureau

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding galerij

Meer in deze categorie: « Mixen in Mokum Expeditie Westerpark »