Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie West

maandag, 27 maart 2017

Expeditie West

Op een andere manier communiceren

Verbindende Communicatie en Tai Chi
De dinsdagochtend in buurtcentrum ‘De Havelaar’ begon met een ontspannen Tai Chi les die door cursusleider Betty aan een groep vrouwen werd gegeven.

Tai Chi is een Chinese vechtkunst die bestaat uit het maken van rustige bewegingen. De bewegingen worden in een vaste volgorde uitgevoerd. Na  een les voelt men zich sterker in balans en ontspannen.

Na de Chinese vechtkunst les konden de vrouwen deelnemen aan een fascinerende training van Aine Howard met de naam ‘Verbindende Communicatie’ of ‘Geweldloze Communicatie’. Dit is een wijze van communiceren waarvoor M. Rosenberg phd psychology een model heeft ontwikkeld. Hij werd geïnspireerd door Carl Rogers en door Mahatma Gandhi en Martin Luther King.

De 4 elementen van geweldloze communicatie zijn:


- waarneming
- gevoel
- behoefte
- verzoek

Deze manier van communiceren heeft vele voordelen en één hiervan is dat het rust en structuur geeft aan een gesprek. Cursisten leren hoe zij het beste met elkaar en anderen om kunnen gaan.

Tijdens de interactieve training heerste er een gemoedelijke sfeer tussen de vrouwen. De les begon met een meditatie oefening waarbij de opdracht werd gegeven om de eerste gevoelens die bij de deelnemers opkwamen, met elkaar te delen. Dit zorgde voor een openheid die gedurende de hele les voelbaar was.

Heb je ook interesse in een laagdrempelige communicatie workshop meldt je dan aan bij Aine Howard  (CNVC gecertificeerd trainer/coach) en neem contact op met 06-47097388.
 

Sharon Winter

Rubia Oehlers