Nieuws en verhalen
Blog

Uitnodiging bijeenkomst Mamma Rosa 20 oktober 2017

maandag, 09 oktober 2017

Mamma Rosa is een landelijke stichting actief in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam​. Met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen op het gebied van borstkanker uit verschillende culturen​.

Mamma Rosa Amsterdam is een stichting die ernaar streeft om borstkanker onder migranten vrouwen bespreekbaar te maken. Door
voorlichting en informatie te geven over wat borstkanker is en wat u als vrouw zelf kunt doen om zo vroeg mogelijk een diagnose en de juiste behandeling te krijgen. Door tijdige diagnose en goede behandeling kunnen 80% van deze vrouwen borstkanker overleven.

Mamma Rosa geeft informatie over Borstkanker in 12 talen, geschreven en ook gesproken. Mammarosa organiseert ook voorlichtingen en lotgenotencontact voor patiënten. (www.mammarosa.nl)

Veel mensen zijn bang om over dit onderwerp te praten, zeker als zij de Nederlandse taal niet spreekt of goed beheerst. We willen heel graag een podium zijn waar vrouwen hun angsten over borstkanker bespreekbaar kunnen maken. We willen patiënten in hun eigen taal kunnen steunen. Uit ervaring weten we hoe belangrijk is tijdens de behandeling in jouw eigen taal te kunnen communiceren.

Tijdens de borstkankermaand organiseren we op 20 oktober een inspirerende en leerzame bijeenkomst. We nodigen jullie van harte uit om elkaar te komen ontmoeten, ideeën uit te wisselen en er samen een mooie ochtend van te maken.

Hierbij de uitnodiging. Aanmelden kan tot 16 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.