Nieuws en verhalen
Blog

Op wereldreis bij Kadoriënt

woensdag, 01 november 2017

Op wereldreis bij Kadoriënt


In de Spaarndammerstraat is sinds 2010 cadeauwinkel Kadoriënt gevestigd. Marianne Wiesemann is de eigenaar van deze winkel. Zij verkoopt veel fairtrade producten, zoals arganolie afkomstig van vrouwencoöperatieven in Marokko.

Arganolie van vrouwencoöperatieven


Vrouwencoöperatieven zijn een veilige omgeving voor vrouwen, die anders moeilijk ander werk zouden kunnen doen. Arganolie wordt daar met de hand geperst en is van de beste kwaliteit. Marianne verkoopt de olie voor een gunstige prijs omdat ze het van haar Marokkaanse kennissen geleverd krijgt. Zij helpt hen op haar beurt weer met vertalingen Nederlands-Arabisch.
Marianne benadert klanten altijd met de zin: u kunt een wereldreisje maken in deze winkel, want u vindt er artikelen uit heel veel landen. Marianne: ‘ik heb inmiddels veel vaste klanten die al hun cadeautjes hier komen kopen.
Zij noemt een aantal van haar meest verkochte producten waaronder veel verschillende soorten handgemaakte zeep zoals arganzeep en de wereldberoemde olijvenzeep uit Aleppo in Syrië, dromenvangers en wierrook. Veel mensen komen ook voor een cadeau met een symbolische betekenis zoals edelstenen die bij iemands sterrenbeeld passen. Ook zouden sommige edelstenen tegen bepaalde kwalen helpen.

Eerste prijs ‘Ondernemerskracht’


Marianne kan veel achtergrond informatie geven over de artikelen die zij verkoopt. Zij verkoopt vilten artikelen uit Nepal. Dat land is erg getroffen onlangs door een aardbeving. Daarnaast vindt men ook vingerpopjes uit Peru, kaarten, kleding en buddha’s in haar winkel. ‘Heel veel sieraden die ik onder andere ook zelf maak, zijn hier te koop’. Zilveren sieraden met edelstenen zijn erg in trek. Creatieve mensen kunnen hier ook hun hart ophalen, want ik heb veel artikelen zoals kralen, knopen en waxkoord,’ vertelt Marianne.

‘Ik heb de eerste prijs gewonnen voor de verkiezing ondernemerskracht van Amsterdam. Dit omdat mensen in mijn winkel nog een dorpsgevoel krijgen. Ik vind altijd tijd om met hen te praten en naar hen te luisteren.’ Marianne nodigt uit: ‘Kom gerust eens langs om u te oriënteren en wie weet gaat u met een leuk artikel weer naar huis.’


Website: www.kadorient.nl Adres: Spaarndammerstraat nr.95, Amsterdam