Nieuws en verhalen
Blog

Heel Mokum Kookt

vrijdag, 14 september 2018

Resto VanHarte organiseert op zondag 16 september 2018 voor de tweede keer Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers. Het festival vindt plaats
van 14.00 tot 20.00 uur in het Erasmuspark in Amsterdam-West. Meer dan vijftien verschillende Amsterdamse sociale eetinitiatieven koken hier samen voor de buurt. De entree is gratis en de gerechten zijn relatief laag geprijsd. Zo is het festival voor alle Amsterdammers betaalbaar. Je bent van harte uitgenodigd om gezellig aan te schuiven.

Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar deze worden door hun opzet en prijzen vaak vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte wil deze ervaring ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. ‘Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers’ is laagdrempelig in opzet en in prijzen. De entree is gratis en de gerechten zijn relatief laag geprijsd. Bezoekers met een stadspas met groene stip krijgen vijf gratis consumptiemunten (niet te besteden aan alcohol). Zo is het festival voor alle inwoners van Amsterdam betaalbaar.

Samen koken voor de buurt

Tijdens Heel Mokum Kookt! koken meer dan vijftien sociale eetinitiatieven uit Amsterdam samen voor de buurt. Deelnemers zijn onder andere Resto VanHarte, Kaskantine, Philadelphia, Tante Tosti, Cordaan, Foor El-Qaar, de Buurtkokkin en Eigen Krachtvoer. Resto VanHarte weet als geen ander hoe belangrijk sociale eetinitiatieven zijn voor de cohesie in buurten en de verbinding tussen alle lagen van de bevolking. Resto VanHarte gelooft in de kracht van buurten en initiatiefrijke sociale ondernemers en vindt dat deze belangrijke maatschappelijke rol meer onder de aandacht mag komen. In Amsterdam is ervoor gekozen om dit te doen met een sociaal foodfestival. Op deze manier verbindt Resto VanHarte verschillende eetinitiatieven in de stad met elkaar én de buurtbewoners.


Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij het social foodfestival

De verschillende eetinitiatieven verzorgen heerlijke gerechten voor een kleine prijs. Maar het gaat niet alleen om eten. De ontmoeting staat voorop. Er zijn ook verschillende optredens van onder andere de Afrikaanse band Makali Sound, The Mystifiers, Salsaband Cerveza Fria en The Jones met swingende muziek van toen en nu. Verder zijn er workshops en leuke attracties voor de kinderen zoals springkussen, schmink en knutselen. Kortom, een leuk uitje voor het hele gezin.

Meer in deze categorie: « Durven en doen... Strong Girls XL »