Nieuws en verhalen
Blog

Veel kansen op de Talentenbeurs: 295 matches

maandag, 15 juli 2019

Veel kansen op de Talentenbeurs: 295 matches

De Hallen Studio’s waren op 25 juni weer de ontmoetingsplaats voor tientallen bedrijven, kleine en grotere ondernemers en vrijwilligersorganisaties die op zoek zijn naar personeel.
De talentenbeurs vond alweer voor de 12e keer plaats.

Gezien het aantal matches is het bezoek aan de beurs succesvol en veelbelovend geweest voor bezoekers die geïnteresseerd waren in een baan, stage, werkervaringsplek of vrijwilligerswerk.

Leeftijdsgericht aanbod
Opvallend is dat er redelijk veel vertegenwoordigers aanwezig waren met een leeftijdsgericht aanbod.
Zo was er ‘Vriendenkringen Amsterdam’ voor jongeren van 15 t/m 28 die jongeren uit nodigen om nieuwe mensen te leren kennen en om samen activiteiten te verrichten. De organisatie is op zoek naar vrijwillige helpers.
Ik wordt aangesproken door een medewerker van ‘Tante Tosti’, een cateringbedrijf dat 50-plussers helpt uit hun isolement te komen. De organisatie streeft erna werkzoekenden aan een betaalde baan te helpen. Bij deze leeftijdsgroep is veel kennis en ervaring aanwezig, het is zonde om daar geen gebruik van te maken.

Ongunstige arbeidsvoorwaarden
H+R medewerker Janita van Gelder van het Apollohotel met vijf vestigingen, ging zeer tevreden naar huis met 12 matches. ‘Het is moeilijk’ vertelt Janita ‘om op een gewone manier aan personeel te komen.
Het hotel zoekt mensen voor bediening, keuken en reserveringen.
Waarom is het moeilijk? ‘De betaling is niet zo denderend en je werkt vaak op momenten wanneer anderen vrij zijn.’

Aandacht voor langdurig werklozen
I’m Power is een coaching-project dat coaches opleidt tot peercoach. Uitgangspunt is: hoe help je mensen zichzelf te ontwikkelen?
De coaches zijn veelal ervaringsdeskundigen die zelf ooit werkloos waren of met moeite aan een baan kwamen. Doelgroepen zijn Amsterdammers van 18-32 jaar en 50-plussers. De gemeente heeft de opdracht gegeven om 100 mensen in een jaar tijd uit de uitkering te halen voor tenminste een half jaar.

Ulla Nuess