Nieuws en verhalen
Blog

Vrouwenfitnetwerk Tagerijn

maandag, 01 juli 2019

Gratis aan je conditie werken?


Kom naar het Vrouwenfitnetwerk Tagerijn


Sinds vijf jaar organiseert Corrine Kramer van Leefup bewegingslessen in buurthuis de Tagerijn op dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur. Samen met Amina Lasri geeft Corrine les op dinsdagochtend. De doelgroep bestaat uit vrouwen die niet alleen aan hun conditie maar ook aan hun leefstijl willen werken.
Vandaag zijn er zo’n 20 vrouwen gekomen om te sporten. Er wordt gestart met een warming-up die vanwege het warme weer deze ochtend wat korter is. Daarna volgen pilates- en yoga oefeningen. Tijdens de lessen op donderdagochtend komt buikdansen en aerobic aan bod. De lessen zijn gratis en aan de vrouwen wordt gevraagd om ook andere vrouwen te werven.
Snel fit en lenig
Het Vrouwenfitnetwerk is specifiek bedoeld voor vrouwen met lichamelijke klachten. Velen hebben niet eerder gesport. Corrine merkt dat de vrouwen snel fitter en leniger worden en goed vooruitgaan.
Sommige deelneemsters stromen ook door naar vrijwilligerswerk in buurthuis de Tagerijn, bijvoorbeeld als keukenvrijwilliger. Gedurende de zomervakantie gaan de lessen door en worden dan door vier vrijwilligers gegeven. Omdat zij al enige jaren mee trainen en extra begeleiding en informatie krijgen, zijn zij voldoende opgeleid. Deelneemsters die de Nederlandse taal niet machtig zijn, kunnen worden doorverwezen naar het Akros Taalinformatiepunt, waar men op de hoogte is van alle taalprojecten en -lessen in Amsterdam. Tijdens de lessen wordt ook gezondheidsvoorlichting gegeven en worden relevante buurtactiviteiten vermeld.
Wandelen
Corrine heeft samen met welzijnswerk ABC Alliantie een wandelgroep opgericht die vanuit de Tagerijn vertrekt. Ze wandelen elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Iedereen is welkom, ook mannen en kinderen. Het wandelen gaat gedurende de vakanties door.
Patricia 70 jaar, een van de deelneemsters en tevens vrijwilligster vertelt enthousiast hoe goed de sport haar doet. Ze komt twee keer per week en vindt het fijn dat deze activiteiten ook structuur geven aan haar leven. Een andere deelneemster en vrijwilligster Serife sport al twee jaar mee en ook zij is blij met de effecten op haar gezondheid en voelt zich een stuk fitter.
Leefup organiseert samen met Stichting Aminah ook het Vrouwenfitnetwerk Aminah in Bos en Lommer. Daar vindt yoga en voorlichting plaats op dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur.


José Stolp