Nieuws en verhalen
Blog

Women of West Amsterdam festival

maandag, 02 december 2019

Ondernemen, Ontdekken en inspireren

Women of West Amsterdam Festival WoWA 2019

Het WoWA Festival vond dit jaar op 22 november plaats in Podium Mozaïek in de Bos en Lommerbuurt.
Een bont gezelschap vrouwen zorgde voor drukte en gezellige rumoer. Tijdens de interactieve workshops werden veel contacten gelegd en gedachten en ideeën uitgewisseld door de bezoeksters.
Het centrale thema was deze keer ‘Werk’ .

Zoals altijd begint de dag met een warm en enthousiast welkom door Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West Fenna Ulichki. Moderator van de dag was de charmante Naima Azough.

Thema’s van de dag
Thema’s die tijdens de workshop-sessies aan bod kwamen waren:
Het belang van goede communicatie waardoor samenwerking soepeler verloopt en het werkplezier toeneemt, toegelicht door trainer/coach Astrid Echteld.
Er komen veel vragen los tijdens de workshop personal branding door Awura Simpe die uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is jezelf goed te presenteren en te laten zien wie je bent, wat je kan en waar je goed in bent.
Over de zakelijke presentatie kwamen goede adviezen van Performance coach Bonnie Williams.
Daily Coffie’s thema’s zijn persoonlijk geluk en werkplezier. Hoe je het bereikt laat ze zien in haar workshop: Mindset is alles!
Handige tips voor efficiënt gebruik van social media platform voor professionals Linkedin, verklapte Mireille Buldeo Rai in haar workshop.
Ook het vaak aan werk gerelateerde thema burn-out komt aan bod in het verhaal van Mascha Mooy.
Het onderwerp financiën en hoe je goed met geld omgaat wordt toegelicht door fiscalist Damaira Anijs.

Persoonlijke ontwikkeling
Er was veel ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo stelde coach Patricia Winklaar haar programma: movement, mindset and motivation voor, waarbij dans en beweging een belangrijke rol spelen.
De thema’s mode en eten komen eveneens aan bod. Nadia Zerouali, culinair schrijfster vertelt over de belangrijke plaats die eten inneemt in veel culturen. Mode die culturen verbindt wordt geshowd door de oprichters van ‘Kitchen for Fashion’ Regine Kamerling en Claire Wielzen. Zij tonen de integratie van traditionele kleding met de Europese mode. Het belang van duurzame kleding wordt toegelicht door Melanie van der Horst, bestuurslid van Stadsdeel West en Fatima Essahsah vestigt de aandacht op haar inzet om de kansen op werk in de modebranche ook voor jongeren te vergroten.
Chantal Heutink laat de aanwezige vrouwen ervaren dat de juiste inspiratie, kracht en wijsheid in iedereen zit en alleen ontdekt en gemobiliseerd moet worden.
Voor muziek wordt gezorgd door klassiek sopraan Wies Goedhart en zangeres Shaza Hayek.
Handige tips voor het dagelijkse leven en goede verzorging werd o.a. gegeven door Jacqueline Wouters die consulten verzorgde over ‘welke kleuren passen bij jou?’
Bezoekers konden genieten van een korte powermassage door Ria van Leeuwen en de goede effecten van yoga laat Marja Verschraagen zien in haar balansworkshop waar zij yoga-oefeningen en Tai Chi met elkaar verbindt.

Het was weer een vrolijke en leerzame dag voor de vrouwen van West!

Ulla Nuess