Nieuws en verhalen
Blog

De tijd stond even stil

woensdag, 17 juni 2020

De tijd stond even stil

Het Coronavirus vormde een onverwachte en hevige aanval op het dagelijkse leven waardoor bijna alle maatschappelijke activiteiten even stil kwamen te liggen. Na een pas op de plaats die een aantal maanden duurde wordt nu ook bij de aangesloten organisaties van de Vrouwen Academie West VAW weer nagedacht op welke manier activiteiten opgepakt kunnen worden.

Achter de coulissen is gedurende de periode van de lockdown door menige medewerker van de organisaties de vinger aan de pols gehouden en geconstateerd dat diverse ontwikkelingen niet wenselijk zijn.
Zo werd bij het maatschappelijk werk geconstateerd dat er sprake was van een toename van het aantal conflicten in gezinnen Tevens ontstond er een toeloop van klanten bij het WPI, die naar verwachting nog meer toeneemt. Klantmanagers zien zich geconfronteerd met veel arbeidsmigranten die door corona hun werk verloren waardoor zij financieel en sociaal in de problemen komen.

Voorzichtig opstarten
Met in acht name van de RIVM-maatregelen wordt langzaam aan geprobeerd activiteiten op te starten daar waar het mogelijk is. Daarbij wordt uiteraard gebruik gemaakt van nieuwe technologie en worden er bijvoorbeeld online taallessen aangeboden.
Voorzichtig worden ook weer de eerste bewoners ontvangen in buurtcentra zoals de Tagerijn. Daar waar direct contact onvermijdelijk is zoals bij kooklessen moet nog even geduld worden opgebracht omdat de 1,5 m maatregel niet goed kan worden gewaarborgd.
Ook bij de vrouwen zelf bestaat er schroom om weer bij elkaar te komen ondanks dat de behoefte om elkaar te ontmoeten groot is.
Binnenkort verschijnt een overzicht met alle activiteiten die worden aangeboden gedurende de zomermaanden, ook het programma van de Summerschool wordt dan bekend gemaakt.

Ulla Nuess