Nieuws en verhalen
Blog

Vrijwilliger van de Maand September

donderdag, 21 september 2023

September, de Horizon

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Daniella Winters, 45 jaar oud, en ik ben de 'groenexpert' bij de Horizon. Ik ben geboren en getogen in Breukelen, maar tien jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd voor de liefde.

Hoe ben je vrijwilliger bij de Horizon geworden, en wat doe je precies?

Een aantal jaren geleden werd bij mij de diagnose MS gesteld, een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het zenuwstelsel, waardoor signalen van de hersenen minder goed worden verwerkt. Hierdoor ben ik afgekeurd om te werken. De Horizon kwam op mijn pad doordat ze een oproep hadden geplaatst op Facebook. Ze zochten iemand om te komen helpen de tuin op te knappen, nadat het budget daarvoor was afgekeurd door West Begroot. Ik heb een opleiding als medewerker in een tuincentrum gevolgd, dus dacht ik dat dit perfect voor mij zou zijn. Inmiddels zit ik alweer in mijn derde seizoen hier!

Hoe motiveer je anderen om ook mee te doen?

We hebben nu een vast team van vier mensen, maar het heeft best lang geduurd voordat mensen echt betrokken raakten. Ik kan het iedereen aanraden; er is niets fijner dan je moe en voldaan te voelen na een dag buiten werken. Het ontspant en geeft je uiteindelijk weer meer energie. Vooral in het voorjaar en de zomer zijn dit heerlijke seizoenen voor dit werk. In de winter is er natuurlijk iets minder te doen. Daarnaast is het sociale aspect ook erg prettig.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden?

We houden ons voornamelijk bezig met het verwijderen van 'ongewenst groen'. Ook kweken we kruiden voor het restaurant en hebben we een wormenhotel waarin wordt gecomposteerd.
Mocht je geïnteresseerd zijn, iedereen is elke woensdag van harte welkom voor een kopje koffie en een praatje. Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben om mee te doen. Zoals ik graag zeg 'proberen is leren', en hoe meer handjes, hoe meer we kunnen doen!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Naast bloemschikken hou ik ook erg van haken, dit doe ik graag in mijn vrije tijd, en voornamelijk in de zomer binnen - want hitte met MS is erg zwaar. 
Ik haak kerststalletjes en kerstballen die ik verkoop in allerlei vormen, maten en thema’s. Je kunt ze bekijken op www.facebook.com/pg/haaksmet-MS. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Volg ons op Instagram via haaks-met-ms. Bezoek www.haaks-met-ms.blogspot.com. Of stuur een appje of bel naar 06 58 84 84 33.