Nieuws en verhalen
Blog

Wie maken VrouwenAcademie West? Stichting Samen Kracht

maandag, 07 oktober 2024

Een gewaardeerde partner van de Vrouwen Academie West is Stichting Samen Kracht, gelegen in het bruisende Amsterdamse Bos en Lommer. Onder leiding van Nadia en Mohamed zet deze organisatie zich in voor het ondersteunen van kwetsbare bewoners, veelal diegenen die in de Kolenkitbuurt wonen.

In een wijk die voortdurend verandert, beseft Stichting Samen Kracht dat niet alle bewoners kunnen profiteren van deze ontwikkelingen, waardoor ze zich kwetsbaar en soms eenzaam voelen. Door het belang van taalvaardigheid te erkennen als essentieel voor volledige participatie in de samenleving, bieden ze taallessen aan die niet alleen communicatie mogelijk maken, maar ook begrip van rechten en actieve betrokkenheid bij de maatschappij bevorderen.

Samen Kracht gelooft sterk in de kracht van gemeenschap en wederzijdse hulp. Ze verzorgen maaltijden en voorzien behoeftige bewoners van boodschappentassen om de last van de meest kwetsbaren te verlichten en een gevoel van hoop en verbondenheid te geven.

Naast huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen, die ze beschouwen als een investering in de toekomst, biedt de organisatie diverse activiteiten aan voor bewoners met een migratieachtergrond. Van taal- en conversatielessen tot voorlichtingen over relevante onderwerpen en sportactiviteiten, zoals de populaire balletlessen voor kinderen tot 10 jaar, en kooklessen die de rijke wereldkeuken verkennen.

Volwassenen kunnen profiteren van naailessen, computerlessen en andere workshops. Door ook eenzaamheid te bestrijden met belrondes, balkonpraatjes en gezamenlijke wandelingen, creëert Stichting Samen Kracht een warme en ondersteunende omgeving waarin bewoners zich gehoord voelen en elkaar kunnen steunen in moeilijke tijden.

Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk voor deze organisatie, neem dan contact op via: 06-180 995 31 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen kunnen we een verschil maken in onze gemeenschap.

Meer weten over de partners van Vrouwen Academie West? Bezoek dan snel onze partnerpagina.