Nieuws en verhalen
Nieuws

LeefUp viert 10-jarig bestaan

woensdag, 11 september 2024

LeefUp viert dit jaar samen met Vrouwenfitnetwerk Tagerijn hun 10-jarig bestaan, en Vrouwenfitnetwerk Aminah hun 6-jarig jubileum. Naast het aanbieden van laagdrempelige beweeg- en dansactiviteiten, creëren zij een sociaal netwerk en stimuleren ze vrouwen om zich verder te ontwikkelen. Ze zetten vrouwen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Elk jaar verwelkomen zij zo'n 35 nieuwe vrouwen, van wie velen door bestaande leden worden aangetrokken. Vrouwen met chronische fysieke of mentale uitdagingen nemen ook deel, vaak met aangepaste stoel-oefeningen. LeefUp merkt een verbetering in hun conditieen fysieke vaardigheden, en de deelnemers geven aan gelukkiger te worden door het sporten en de sociale contacten.

Sinds twee jaar wordt er ook nog een andere vrouwensport in de Tagerijn aangeboden. Dit heeft geleid tot een toename in de sportdeelname, met sommige vrouwen die bijna dagelijks actief zijn en anderen meenemen. Vrouwen uit verschillende wijken en stadsdelen doen mee, wat de diversiteit in hun groepen vergroot. En recent kwam zelf een nieuwe dame helemaal uit Zaandam fietsen!

LeefUp ziet ook dat vrouwen makkelijker deelnemen aan andere bijeenkomsten en trainingen. Ze promoten relevante buurt- en empowerment-activiteiten via hun App-groepen en ontvangen steeds vaker verzoeken om digitale ondersteuning. Vrouwen geven zelf aan wat ze nodig hebben of waar ze tegenaan lopen, en sommigen zijn al betrokken bij werktrajecten. De meest voorkomende wens is echter om beter Nederlands te leren spreken en schrijven.


De deelnemers aan Vrouwenfitnetwerk Tagerijn en Stichting Aminah hebben een aanzienlijke persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ze verbeteren hun fysieke conditie en vaardigheden, en voelen zich gelukkiger door het sporten en de sociale contacten. De deelname aan andere bijeenkomsten en trainingen, evenals de vraag naar digitale ondersteuning en taaltraining, toont aan dat ze ook actief werken aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Foto: Freepik