Nieuws en verhalen
Nieuws

Wie maken Vrouwen Academie West? Blik op Talent

maandag, 14 oktober 2024

Een van de partners van de Vrouwen Academie West is Blik op Talent

Blik op Talent is sinds 2010 actief in Amsterdam West. Opgericht door gedreven experts op het gebied van integratie en participatie, richt de stichting zich op maatschappelijke en arbeidsparticipatie, arbeidstoeleiding, en het ontwikkelen van trainingen voor specifieke doelgroepen.

Hieronder een overzicht van enkele van hun impactvolle projecten:

DigiTaalent: Dit project helpt deelnemers bij het ontwikkelen van digitale en taalvaardigheden. Met ondersteuning van professionals en vrijwilligers, evenals persoonlijke coaching van een participatiecoach, worden deelnemers begeleid bij het praktisch toepassen van hun nieuwe vaardigheden, bijvoorbeeld in vrijwilligers of betaalde werkplekken.

OrganisatieOntwikkeling: Blik op Talent biedt maatwerk trainingen aan voor vrijwilligersorganisaties en stichtingen. Deze trainingen omvatten onderwerpen zoals vrijwilligersbeleid, PR, financiën, en bestuur, en zijn gericht op vrijwilligers, bestuurders en coördinatoren.


Participatiecoach: De Participatiecoach helpt bewoners van Amsterdam West hun talenten te ontwikkelen en succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Door middel van training en coaching ondersteunen zij bewoners bij hun persoonlijke groei en duurzame participatie, zoals via vervolgscholing, vrijwilligerswerk, stages of werk. De Participatiecoach werkt nauw samen met Buurtteam Amsterdam West, Gemeente Amsterdam, UWV en lokale organisaties voor vrouwen, taalonderwijs en jeugdhulp.

Talentmakelaar: De Talentmakelaar verbindt bedrijven met maatschappelijke organisaties, waarbij bedrijven hun kennis en expertise inzetten voor maatschappelijke projecten. Dit creëert duurzame en effectieve samenwerkingen, waarbij beide partijen profiteren van een win-win situatie.

VAW Coaches: Binnen de Vrouwen Academie West (VAW) ondersteunt Blik op Talent vrouwen in Amsterdam West bij hun persoonlijke ontwikkeling. Vrijwilligerscoaches helpen vrouwen bij het verduidelijken van hun ontwikkelingsvraagstukken en begeleiden hen in hun groei naar meer participatie en professionele ontwikkeling.

WijkLeerSchool: Jaarlijks organiseert Blik op Talent de Wijkleerschool om bewoners in hun eigen buurt te ondersteunen bij het behalen van hun startkwalificatie. Het doel is dat deelnemers een MBO1 of MBO2 diploma behalen en doorgroeien naar verder onderwijs of betaald werk. Sinds de oprichting in 2014 heeft de Wijkleerschool zich bewezen als een waardevolle voorziening, in samenwerking met ROC, VAW-partners, WPI en een netwerk van stagebedrijven.

Dit is slechts een selectie van hun projecten. Er zijn nog meer initiatieven die bijdragen aan de versterking van de samenleving. Voor meer informatie over hun projecten, samenwerkingen vrijwilligerswerk, kan men de website bezoeken www.BlikopTalent.nl of contact opnemen via 085 104 59 00 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.