Nieuws en verhalen
Blog

Wegwijs met Sharon

donderdag, 31 maart 2016

Sinds begin vorig jaar presenteert Sharon Winter op Salto Publieke Omroep Amsterdam het radioprogramma ‘Amsterdam Sociaal’, waarin zij informeert over Burgerzaken van de Gemeente Amsterdam, advies geeft over diverse voorzieningen en doorverwijst naar de juiste instanties.

Sharon is naast presentatrice ook studiomanager en inleider. Zij presenteert het programma elke derde donderdagavond van de maand van 19.00 tot 21.00 uur. De algemene leiding ligt in haar handen. Zij is ervoor verantwoordelijk, dat alles goed verloopt tijdens de uitzending.

Het programma heeft reporters in Suriname, Italië en in Curaçao, die regelmatig ook live in de uitzending te horen zijn. Daarnaast presenteert Sharon ook het programma ‘Ondernemersnieuws’ waarbij activiteiten van diverse organisaties centraal staan. Sharon vertelt enthousiast: ‘Ik doe ‘Amsterdam Sociaal’ met veel plezier. Wij hebben een groot aantal luisteraars, waarvan wij veel positieve reacties ontvangen. Onderwerpen waarover ik informeer, zijn bijvoorbeeld de scholierenvergoeding, pc vergoeding, jeugdsportfonds en stadspas.’ Tussendoor is er heel diverse eigentijdse muziek te horen, zoals Justin Bieber, Rihanna en Cheerleader van OMI.

‘Ik ben op het idee gekomen om ‘Amsterdam Sociaal’ te presenteren tijdens mijn vrijwilligerswerk bij een Sociaal Raadsman. Daar konden mensen met diverse hulpvragen terecht. Wij ondersteunden bij belastingaangiftes, aanvragen van digidcodes, bellen en brieven schrijven naar instanties. Mensen met schuldenproblemen verwezen wij door naar de afdeling die daarvoor verantwoordelijk was.

‘Ik heb toen veel mensen in moeilijke situaties gezien’ licht Sharon toe. ‘Zij weten vaak niet dat er diverse voorzieningen zijn bij de Gemeente Amsterdam, waar zij een beroep op kunnen doen, mits zij voldoen aan de juiste eisen en voorwaarden. Ik wilde daar graag iets aan doen en realiseer dit nu via het radioprogramma. ‘Ik vind het radiowerk zo leuk, omdat ik informatie met de luisteraars kan delen en hen wegwijs kan maken.’ Het radiostation is te vinden via Caribbean FM en heet Bondru FM.

José Stolp