Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie Westerpark

maandag, 04 juli 2016

Op woensdag 22 juni 2016 kwamen de gedreven Sleutelvrouwen van Westerpark weer bij elkaar. De locatie was de aangename huiskamer bij ‘Effe bij Moeder An. Het thema waar de sleutelvrouwen zich mee bezig houden is’ Participatie van geïsoleerde vrouwen.’

De dames hadden tijdens de vorige bijeenkomst activiteiten bedacht die ze speciaal voor deze vrouwen met hun kinderen willen organiseren.

Een leuk idee is een ‘open dag’ die in september in buurtcentrum De Horizon georganiseerd wordt. De dag is speciaal bedoeld voor moeders met jonge- en schoolgaande kinderen. De vrouwen kunnen in het buurtcentrum kennis maken met de activiteiten die er worden geboden. Daarnaast is het plan opgevat in het buurtcentrum het initiatief ‘de Suikertantes’ te organiseren en dat te combineren met een sportdag, mozaïeken en creatieve lessen voor moeders en kinderen. Nu is het zaak om praktische voorbereidingen te treffen voor de activiteiten die gepland staan.

Geïsoleerde vrouwen bereiken

Om geïsoleerde vrouwen te bereiken en met hun in gesprek te gaan, hebben de sleutelvrouwen besloten om met een ijskar ijsjes aan de kinderen uit te delen. Naast het uitdelen van de ijsjes zijn er nog diverse leuke ideeën zoals ballonnen en bloemen uit delen. De dames willen tijdens het gesprek met de geïsoleerde vrouwen vertellen wie ze zijn en wat hun plannen zijn. De Sleutelvrouwen zijn benieuwd naar wat geïsoleerde vrouwen inspireert en motiveert om uit hun huis te komen. Ze willen de vrouwen vooral motiveren om naar de diverse activiteiten te komen waaronder de open dag zaterdag 10 september 2016 in buurtcentrum de Horizon.

Om de vrouwen en hun schoolgaande en jonge kinderen te bereiken zijn twee dagen uitgekozen waarop ijsjes worden uit gedeeld aan de kinderen. De locatie waar de Sleutelvrouwen met een ijskar gaan staan is bij het kinderbadje in het Westerpark.

  • Donderdag 7 juli 2016 van 14.00 uur - 17.00 uur (schoolgaande kinderen).
  • Woensdag 13 juli 2016 van 10.00 uur - 12.00 uur (jonge kinderen).

De Sleutelvrouwen van Westerpark willen op deze leuke en spontane manier veel geïsoleerde moeders met kinderen bereiken.

Sharon Winter