Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie Westerpark

donderdag, 28 december 2017

Expeditie Westerpark


De organisatoren van High Tea Zoet kijken tevreden terug op een geslaagd jaar. In buurthuis de Horizon vinden om de week op donderdagochtend gezellige High Tea Zoet bijeenkomsten plaats. Doel van het project is eenzame vrouwen en moeders met kinderen te bereiken en te bewerkstelligen dat zij actief en volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving.

Leerzame activiteiten
Tijdens de bijeenkomsten worden diverse activiteiten en workshops georganiseerd voor vrouwen en kinderen. De vrouwen nemen deel aan de activiteiten en doen daarbij diverse vaardigheden op. High Tea Zoet is een plek waar men zich veilig en vertrouwd kan voelen. De deelnemers krijgen de gelegenheid om in een open en ontspannen sfeer andere vrouwen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen. Elke High Tea Zoet bijeenkomst begint met het bewegen op rustige muziek. De lessen worden door ervaren dansinstructeurs verzorgd met als doel elkaar beter te leren kennen. Gedurende de workshops wordt met elkaar over verschillende interessante onderwerpen gesproken waaronder gezonde voeding, ontspanning, geldzaken, gezondheid (borstkanker), kwesties rondom het thema wonen en over toekomstplannen van de deelnemers. De vrouwen worden door bedreven coaches gemotiveerd om zelfstandiger te worden en krijgen diverse tips en handvaten om dat te bereiken.

Suikerfeest en Verwendag
Het afgelopen jaar stonden er verschillende leuke activiteiten op het programma zoals in juni een druk bezocht Suikerfeest georganiseerd door de High Tea organisatoren en een aantal buurtbewoners. Hierbij waren meer dan 75 vrouwen en kinderen aanwezig, die ook een leerzaam bezoekje aan museum ‘Het Schip’ brachten.
In oktober werd er voor de vrouwen en kinderen een verwendag in de Horizon georganiseerd, hierbij waren 55 vrouwen aanwezig. Buurtbewoners kregen de mogelijkheid om hun kwaliteiten te tonen tijdens diverse workshops die zij verzorgden voor de bezoekers. Het aanbod bevatte onder andere nagels lakken, henna aanbrengen, handmassage geven, epileren en schminken. De vrouwen konden boven in de grote zaal genieten van diverse beauty behandelingen maar ook van buikdansen en Zumba. Aan de kleintjes was ook gedacht, zij konden beneden in de hal genieten van schminken, goochelen, trommelen, knutselen en een poppenkast.
Aan de blije gezichten van de kinderen was te zien dat het een geslaagde dag was, maar ook de vrouwen en moeders waren blij en voldaan. Na afloop van de dag, kwamen zij de High Tea organisatoren persoonlijk bedanken.


Week van de eenzaamheid
In de week van de eenzaamheid werden ook bijeenkomsten georganiseerd en konden deelnemers onder andere genieten van een handmassage workshop. De gezondheidsambassadeurs van de gemeente Amsterdam waren aanwezig om de vrouwen te informeren over zichtbare en onzichtbare suikers in voeding.

Het was een jaar met vele leerzame activiteiten en in 2018 staan er weer verschillende informatieve workshops op het programma.

Heb je belangstelling en wil je meer informatie over High Tea Zoet, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je bent van harte welkom op de bijeenkomsten in 2018
-11, 25 januari,
-8, 22 februari,
-8, 22 maart,
-5, 19 april,
-3, 17, 31 mei.

Er wordt een kleine vergoeding van € 1,- gevraagd voor drankjes en hapjes.

Locatie:
Buurtcentrum De Horizon
Hembrugstraat 156
Tijd 09:30 uur – 12:00 uur

Sharon Winter