Nieuws en verhalen
Blog

Feest bij Stichting Aminah

donderdag, 08 maart 2018

Internationale vrouwendag 2018!

Feest bij Stichting Aminah


Vandaag donderdag 8 maart 'internationale vrouwendag', opende stichting Aminah gevestigd op de Bos en Lommerweg 387 haar deuren voor zo'n 32 vrouwen van alle leeftijden, variërend van 25 tot 75 jaar.

Aziyme Akgun initiatiefneemster van deze ochtend heette alle aanwezigen van harte welkom. De feestelijke bijeenkomst vergde een voorbereidingstijd van circa zes weken. Met gebruik van sociale media zoals de website en de facebook-pagina is er bekendheid gegeven aan deze ochtend. Aziyme vertelde mij dat ze met het vieren van de vrouwendag graag vrouwen met elkaar in contact wil brengen. Daarnaast was ze van mening dat de Kolenkitbuurt aan de beurt was om weer eens een leuk en positief evenement te organiseren.

De High Tea bood een scala aan lekkernijen en al het lekkers was door vrijwilligers bereid. In de beautysalon konden de aanwezigen kiezen uit een aanbod van drie schoonheidsbehandelingen. Een kapster, een schoonheidsspecialiste en een masseuse boden hun diensten aan. De behandelingen waren te boeken voor een kleine vergoeding. Ook was er een visagiste aanwezig die de eerste behandeling gratis verrichtte.

Maartje een van de bezoekers vindt het hier heel bijzonder, open, hartelijk en echt. Ik ontmoet een 'sociale dokter', Oznur Acar. Sinds oktober 2017 is zij elke donderdag bij de Stichting en heeft een inloopspreekuur van 09.00 tot 12.00 uur. Zij neemt de tijd om naar vrouwen te luisteren. Zij denkt met vrouwen mee en leert hen hoe ze in gesprekken kunnen zeggen wat ze willen zeggen. Alle vragen over het verbeteren van contact en voeren van gesprekken, kun je aan haar stellen. Zij activeert mensen om samen in gesprek te gaan.

Ook heb ik gesproken met Fatma, een vrijwilliger die in de keuken helpt met eten toe bereiden. Zij is er vandaag om samen met de andere vrouwen internationale vrouwendag te vieren.

De vrouwen lieten zich heerlijk verwennen in de beautysalon. Ook ik heb een behandeling ondergaan en wel bij de visagiste. Het was een prettige ervaring en ik heb er geleerd hoe je make-up beter kan aanbrengen. Iedereen was in positieve stemming en om 12.30 uur ging men weer huiswaarts.

Stichting Aminah zet zich sinds 2016 in voor vrouwen. Ze bieden dagbesteding en coaching aan. Er worden activiteiten georganiseerd zoals wandelen, yoga, naailes en computerles. De stichting is 5 dagen per week open van 09.00 uur tot 17.00 uur.


José Stolp