Nieuws en verhalen
Blog

High Tea Zoet

woensdag, 28 maart 2018

High Tea Zoet
Om de week worden op donderdagochtend in buurtcentrum ‘de Horizon’ diverse informatieve en leerzame activiteiten voor vrouwen en moeders met kinderen georganiseerd. Belangrijk doel van de activiteiten is elkaar beter te leren kennen en daarmee isolatie tegen te gaan en participatie te stimuleren.
Gedurende de verschillende interessante en leerzame workshops gaan vrouwen actief met elkaar in gesprek. Ze krijgen van de coach/trainer, maar ook van elkaar tips en handvaten voor toepassing in het dagelijkse leven. Enkele onderwerpen waarover tijdens eerdere ontmoetingen in het kader van High Tea Zoet al gesproken is, zijn gezonde voeding, opvoeden van kinderen, geldzaken en ook hoe je eigen doelen kunt bereiken.

Internationale Vrouwendag
Op het programma stond op Vrouwendag een workshop henna painting.
Wie dat wilde kon een mooie afbeelding op de hand laten tatoeëren.
Ondanks de vele andere activiteiten in de verschillende buurthuizen was er bij High Tea Zoet een klein feestje aan de gang en werd er muziek gedraaid. Al snel begonnen de aanwezige vrouwen te dansen op Oosterse klanken. Op de High Tea tafel waren verschillende lekkere hapjes geserveerd. Een sleutelvrouw had speciaal voor deze gelegenheid pasteitjes gemaakt. Onder het genot van een drankje en hapje kwamen diverse onderwerpen aan bod zoals opvoeding en werken als kleine zelfstandige.

Zumba dansen en rijmen met ‘echte’ dichter
De organisatoren van High Tea Zoet bedenken keer op keer leerzame activiteiten voor vrouwen. Op deze donderdag konden de vrouwen Zumba dansen en een workshop ‘rijmen’ volgen, verzorgd door dichter Astrid Mettendaf.
De ochtend begon met bewegen op swingende muziek en iedereen deed gezellig mee. Zumba is een populaire dans op Zuid-Amerikaanse muziek. Een groep van 10 vrouwen nam na de groepsles in een andere ruimte plaats aan de High Tea tafel. Een workshop leren rijmen stond nu op het programma verzorgd door Astrid Mettendaf.
Astrid Mettendaf is een bekende dichteres. Op tafel lagen er voor de deelnemers pennen en papier. Astrid bracht twee mooie gedichten van haar ten gehore. De aanwezigen waren er erg van onder de indruk.

Onder het genot van een kopje koffie of thee begonnen de vrouwen aan de inspirerende workshop van een uur. De opdracht aan de deelnemers was: bedenk een onderwerp voor een gedicht.
Een thema dat meteen genoemd werd is de natuur. Op een flipover werd door Astrid het thema natuur geschreven en vervolgens vroeg ze om ook na te denken welke gedachten men bij de natuur heeft. Enkele voorbeelden, die genoemd werden bij het begrip natuur: bloemen, leven, vogels, water, planten, schone lucht, regen, bergen.
De volgende opdracht was werkwoorden bedenken die bij het thema natuur passen. Deze werkwoorden werden door Astrid ook op de flipover genoteerd en de deelnemers kregen de opdracht met al deze woorden een gedicht te schrijven. De vrouwen gingen met overgave aan de slag om een mooi gedicht op papier te zetten. Astrid liep ondertussen rond om de vrouwen te ondersteunen bij het maken van het gedicht. Aan het eind van de workshop kon iedereen zijn eigen gedicht voor dragen. De deelnemers waren erg enthousiast over alle gedichten. Eén vrouw die het thema “de liefde” had gekozen, maakte volgens de andere deelneemsters het mooiste gedicht.

Volgende High Tea
De eerst volgende High Tea bijeenkomst is op 5 april. U bent van harte welkom! Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sharon Winter