Nieuws en verhalen
Blog

Actualiteitenprogramma Fa libi voor jong en oud

dinsdag, 17 april 2018

Actualiteitenprogramma Fa libi voor jong en oud

Sharon Winter Radio presenteert nu al enige jaren radio met verve en plezier. Zij verzorgt een programma via Salto op elke laatste woensdagmiddag van de maand van 13.00 uur tot 14.00 uur. Sharon: ‘Mijn programma is genaamd Fa libi. Dat betekent in het Surinaams ‘Hoe gaat het’. Het is een actualiteitenprogramma gecombineerd met wereldmuziek en bestaat uit drie thema’s.


-Amsterdam sociaal;
-In gesprek;
-Amsterdam Actueel.


‘Mijn idee voor een informatief programma op de radio kwam voort uit het vrijwilligerswerk dat ik deed bij een sociaal raadsman. Ik ontdekte dat veel mensen niet goed geïnformeerd zijn over de voorzieningen van de Gemeente. De Gemeente Amsterdam heeft voorzieningen en regelingen voor Amsterdammers met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen moet men wel aan de gestelde eisen en voorwaarden voldoen. Tijdens het thema ‘Amsterdam Sociaal’ informeer ik luisteraars over diverse voorzieningen die de Gemeente biedt. Ik verwijs luisteraars naar de website, waar ze de informatie terug kunnen lezen, want niet voor iedereen gelden dezelfde voorwaarden. Ik geef de luisteraars informatie over bijvoorbeeld de gratis laptop voor scholieren, de stadspas, gratis openbaar vervoer voor ouderen etc., dit zijn slechts een paar voorbeelden.


Tijdens het onderdeel ‘In Gesprek’ presenteren mijn drie collega’s om beurten maandelijks telefonisch een thema. In het programma ‘Amsterdam Actueel’ is de focus gericht op jongeren, ondernemen en actualiteiten, bijvoorbeeld het jongerenloket van de Gemeente Amsterdam. Maar ook over het verrichten van vrijwilligerswerk en leuke uitjes die je met een Stadspas kan doen.


In het thema ‘Amsterdam Actueel’ worden onder andere verschillende ondernemers in de schijnwerpers gezet om te vertellen over zijn of haar onderneming. Daarnaast breng ik diverse zaken die in het nieuws zijn ter sprake. Ik wissel de informatie af met leuke wereldmuziek waaronder Rihanna, Boef, Marco Borsato, Lil Keine en Kizomba muziek, maar ook muziek van minder bekende artiesten komt aan bod. Mijn programma is voor jong en oud. De focus is gericht op het informeren van de luisteraars.


Ik ben te beluisteren via Salto, Caribbean FM 105.5 op de kabel en 107.5 in de ether iedere laatste woensdag van de maand van 13.00- 14.00 uur. Ik doe dit werk al jaren met veel plezier en ik merk aan de reacties van luisteraars dat ze het een mooi en informatief programma vinden. Het geeft mij veel voldoening om mensen op weg te helpen.

José Stolp