Nieuws en verhalen
Blog

Vrouwen ontmoeten vrouwen

maandag, 28 mei 2018

Vrouwen ontmoeten vrouwen

Elke twee weken organiseren vrijwilligsters Carla, Nelly, Kristi en Wenda een koffieochtend voor vrouwen in wijkgebouw Hebron in de Polanenstraat 197.
Van te voren sturen zij een whatsapp- of smsbericht aan de genodigden of bellen op om hen persoonlijk uit te nodigen.

Interessante lezingen
Maandelijks worden de verjaardagen van de vrouwen die jarig zijn geweest gevierd. Zij krijgen een klein cadeautje en er wordt voor hen gezongen in diverse talen. Regelmatig vindt er een themaochtend plaats, waarbij een onderwerp centraal staat. Er wordt dan een lezing gehouden over gezondheid, opvoeding, en andere sociale thema’s. Bij de meest recente lezingen kwamen de onderwerpen menopauze, loverboys, voeding en met name verborgen suikers aan bod. Ook zijn er creatieve workshops, zoals handwerken, schilderen en knutselen.

Elkaar steunen
Het gaat er tijdens de koffieochtenden om dat de vrouwen elkaar leren kennen en indien nodig elkaar kunnen steunen, dat ze van elkaar leren en iets voor elkaar kunnen betekenen. Er komen zo’n 15 tot 30 vrouwen per ochtend. De nationaliteiten variëren sterk. Gebleken is dat de deelneemsters afkomstig zijn van zo’n 15 verschillende nationaliteiten. Zij komen o.a. uit de Dominicaanse Republiek, Marokko, Finland, Suriname, Curacao, Brazilië, Equador, Turkije, de Filippijnen, Ghana, Soedan en diverse andere Afrikaanse landen en natuurlijk uit Nederland.
De vrijwilligsters organiseren de koffieochtenden met veel enthousiasme en oogsten daarvoor veel dankbaarheid van de deelnemende vrouwen.José Stolp