Nieuws en verhalen
Blog

Vrouwen Academie West viert 12,5 jaar van Empowerment en Samenwerking

donderdag, 14 maart 2024
De partners en sleutelvrouwen van de VAW De partners en sleutelvrouwen van de VAW

De Vrouwen Academie West (VAW) is een samenwerking van organisaties die vrouwen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen dit netwerk staat de vrouw altijd centraal: Haar behoeften en doelen vormen de kern van de aanpak van de VAW-partners. Met de ondersteuning van de VAW, kan elke vrouw haar eigen pad volgen, op basis van haar eigen ambities, en zo de juiste weg vinden tussen alle mogelijkheden die er zijn. Zo kan zij optimaal deelnemen aan de samenleving en haar talenten optimaal benutten.

In het hart van Amsterdam West werd vorige week een feestje gebouwd, want de Vrouwen Academie West vierde haar 12,5-jarig bestaan! Al meer dan een decennium lang heeft deze inspirerende organisatie vrouwen van alle leeftijden en achtergronden samengebracht om te leren, te groeien en elkaar te ondersteunen.

Wat begon als een bescheiden initiatief is uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap van zelfverzekerde vrouwen die streven naar persoonlijke groei en maatschappelijke betrokkenheid. Van workshops over loopbaanontwikkeling tot zelfverdedigingscursussen en creatieve expressie, de VAW biedt een breed scala aan programma's om vrouwen te helpen hun doelen te bereiken en hun volledige potentieel te benutten.

Maar het succes van de VAW zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet, steun en samenwerking van haar eerdere en huidige partners: Stichting Aminah, Amsterdams Buurvrouwen Contact, AKROS Taal en Participatie, Blik op Talent, Combiwel Buurtwerk, GildeLab, IFTIN, LeefUp/ Vrouwen Fitnetwerk, Open Leer Centrum, SamenKracht, Single SuperMom en Vrouwen Vooruit. Dit netwerk speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de missie van de VAW en het mogelijk maken van haar activiteiten.

Terwijl we terugkijken op de afgelopen 12,5 jaar, kijken we ook vol enthousiasme naar de toekomst. Vandaag, 7 maart 2024, op het netwerkevenement van de Vrouwen Academie West, hebben alle partners hun handtekening gezet onder een vernieuwd convenant. De organisaties die dit convenant ondertekenen verbinden zich als partner aan de Vrouwen Academie West en geven hiermee aan zich blijvend in te zetten voor de gezamenlijk missie van de VAW: Het bevorderen van zelfredzaamheid, participatie en ontwikkeling van vrouwen in een kwetsbare positie in Amsterdam West. We blijven ons inzetten om vrouwen te inspireren en hen te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun dromen zodat zij voor zichzelf en hun gemeenschap een betere toekomst creëren.

Vol trots vieren wij samen deze bijzondere mijlpaal en kijken wij uit naar nog vele jaren van groei, empowerment en samenwerking bij de Vrouwen Academie West!