Nieuws en verhalen
Blog

VAW Momenten: Kleine Succesjes, Groots Effect

woensdag, 31 juli 2024
 
Bij het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) draait alles om het ondersteunen van vrouwen bij hun integratie en persoonlijke ontwikkeling. Een prachtig voorbeeld hiervan is het verhaal van Lara en Siham. Lara, een enthousiaste stagiaire, werd gekoppeld aan Siham om haar te helpen met het behalen van haar ONA-portfolio.
 
In een intensief traject van zes maanden heeft Siham enorme stappen vooruit gezet. Ze heeft haar ONA-portfolio met succes afgerond en veel geleerd tijdens de begeleiding. Een van de meest opvallende verbeteringen is haar toegenomen zelfvertrouwen in het spreken. Ze voelt zich nu veel comfortabeler om haar stem te laten horen en haar gedachten te delen. Dit laat de waarde zien van Lara's begeleiding en het ONA-programma, evenals de veerkracht en vastberadenheid van vrouwen zoals Siham die hun leven positief willen veranderen en nieuwe kansen willen grijpen.
 
Siham kijkt ernaar uit om na de zomervakantie te starten met vrijwilligerswerk, een belangrijke stap die haar verder zal helpen bij haar integratie in de samenleving. Terwijl ze voor haar vierjarige zoon zorgt, plant ze ook om een opleiding te volgen, een belangrijke stap in haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wat een mooi succesverhaal!