Nieuws en verhalen
Blog

Van VPB blogger Ursula Koningsverdraag: Wandeltour Westerpark

dinsdag, 21 oktober 2014

In een overvol buurthuis, de Horizon, in de Spaarndammerbuurt, begint de tour van de Vrouwenacademie West (VAW). Ik ben benieuwd welke organisaties bij de VAW betrokken zijn en wat ze doen voor vrouwen.

Gaitry Ramphal (participatiemedewerker van welzijnsorganisatie ABC) en Annemieke Winder (coördinator VAW) heten ons hier welkom. Voordat we met de tour beginnen, krijgen we een tas met verscheidene folders waarin we het aanbod van activiteiten van de VAW kunnen lezen.

Deze folders worden vervolgens toegelicht door de verschillende mensen die de activiteiten en cursussen aanbieden, waaronder bijvoorbeeld Nederlandse taallessen, projecten in de buurthuiskamer, pianolessen en preventielessen van de GGZ.

Gymles en Hebron

Na een kijkje bij de fitgymles voor ouderen is het tijd om richting de Hebron te gaan, een kerk die zijn deuren opent voor diverse activiteiten voor en door vrouwen uit de buurt. Zo is er een koffie/inloopochtend voor vrouwen van alle nationaliteiten. Van deelnemers wordt verwacht dat ze Nederlands spreken.

Buurtwerkplaats

De volgende stop is de buurtwerkplaats, een plek waar de prachtigste creaties gemaakt worden. Dit kan zelfstandig maar er is ook een cursusaanbod voor onder andere bewerken van metaal, hout, keramiek en glas in lood. Ook is er een ruimte waar met computers gewerkt kan worden.

ATKB

Het volgende bezoek is bij de ATKB, vereniging voor vrouwen afkomstig uit Turkije, waar we hartelijk ontvangen worden door Semra en Emel.

Doel van deze vereniging is om de positie van vrouwen te verbeteren en hen zelfstandiger te maken. Daarnaast worden verschillende bijeenkomsten georganiseerd over de ontwikkelingen in Nederland.

Ursula Koningsverdraag