Nieuws en verhalen
Blog

Van VPB blogger Lisette Pengel: Wandeltour de Baarsjes

dinsdag, 21 oktober 2014

De eerste locatie die we bezoeken is  buurthuis Tagerijn waar we worden ontvangen met koffie of thee door ABC Alliantie-medewerkster Marianne Jansen.

Marianne vertelt ons wat wij gedurende de toer gaan doen. De dames die op handwerkles zitten hebben de ruimte met veel gekleurde beertjes en poppetjes versierd, waardoor deze er zeer vrolijk uitziet.

De Mix

Marianne is de participatiemedewerker van de Baarsjes en het creatieve brein achter De Mix. De Mix is een plek in de Baarsjes voor buurtbewoners die samen creatief bezig willen zijn. Er wordt gewerkt aan diverse  producten die bestemd zijn voor de verkoop. De  opbrengst wordt gebruikt om het project te bekostigen.

Het textiel atelier heeft verschillende opdrachtgevers. Er zijn ook dames die aan hun eigen label werken.

Handwerkdozen

Drie dames van het atelier hebben dozen met inhoud samen gesteld  zoals stof en een patroon, zodat je zelf een robot, een boot, educatieve kubus, een hondje of een poppetje kunt maken.

Samen eten

De lunch wordt verzorgd door Joke. Zij serveert zelfgemaakte pesto op sandwiches. Ook wordt er dagelijks gekookt en komen er buurtbewoners een hapje eten tegen een kleine vergoeding.

Lisette Pengel